LOADING...

Solutie hoteliera

Solutie hoteliera Hotel solution – experienta unica pentru clienti si personal

Solutie hoteliera
Hotel solution – experienta unica pentru clienti si personal

Solutia de BMS-KNX hoteliera este o solutie de automatizare menita sa asigure o experineta inedita de un impact exceptional clientilor, dar tot odata sa ofera personalului un dispozitiv puternic in gestionarea cladirii.
Realizarea unui sistem de BMS-KNX ofera clientilor toate facilitatile de care au nevoie, de la “mobile access” si “room service” pana la controlul facil si intuitive a comenzilor ce se gasesc in camera de hotel. Fie ca se doreste controlul iluminatului, a draperiilor, a temperaturii si a ventilatiei din incapere sau modificare starii camerei (nu deranjati/curatenie/room service) clienti se vor bucura de o experienta confortabila prin interactiunea cu facilitatile si echipamentele disponibile: dispozitive mobile (smartphone / tableta din camera) sau tasterele multifunctionale KNX.
Implementarea unui astfel de sistem va aduce un comfort si um mediu cat mai curat prin folosirea senzorilor de calitate aer si integrarea acestora cu un sistem de tratare aer. Pe baza informatilor provenite de la senzori sistemul KNX va decide singur, in mod automat daca este necesar aportul de aer proaspat. Acest aport va fi realizat in concordanta cu cerinta de temperatura si umiditate din incaperi.
Pe de alta parte solutie de automatizare hoteliera ofera pesonalului administrative cea mai puternica unealta posibila in gestionarea cladirii in cel mai efficient mod posibil. In acest mod personalul va avea un control total si va putea vizualiza toate functille implementate in cladire pentru a putea imbunati eficienta energetica:
Iluminatul, incalzirea/racirea, ventilatia sunt controlate in functie de ocuparea spatiului
Sistem de alarmare in cazul lipsei de prezenta tensiune
Sistem de alarmare in cazul unei detectii de inundatie
Sistem de alarmare in cazul actionarii butoanelor de panica sau in cazul in care geamurile raman deschise pentru o perioada mai lunga de timp
Scenarii si tipuri de vizualizari diferite in functie de personal, de ex. personalul de la curatenie va fi alarmat pe tableta corespunzatoare in momentul in care una dintre camere a fost trecuta in modul de curatenie.
Vizualizarea starii fiecarei camera sau gestionarea de ansamblu a intregului nivel
Generarea de raporturi utile in explotarea cladirii
Raport evolutie temperatura vs setpoint /camera
Raport control acces – crearea unui log cu tipurile de card folosite pentru deschiderea usilor de la camerele hoteliere (guest/staff/service)
Raport timp necesar pentru curatenie
Sistem de alarmare la depasirea unui numar de ore de functionare a diferetelor echipamente pentru schimbarea/curatarea filtrelor
Un alt element foarte important in viata de zi cu zi este economirea energiei si controlul costurilor. Realizarea unui astfel de sistem KNX de detectie a ocuparii spatilor aduce pe langa functia de “virtual holder” un control transparent si un comfort evident. Solutia de detectie prezenta va detecta momentul in care clientii sunt in camera. Pe baza acestor informatii in mod automat toate sistemele devin active: de la pornirea scenariului de “Bine ati venit”, pana la pornirea sistemului de iluminat, HVAC, prize. In momentul in case solutia detecteaza lipsa de prezenta toate aceste sisteme trec in mod automat in regim economic pentru eficentizarea energiei consumate.
Solutia de automatizare nu doar ca poate fi integrate, ci este necesar sa fie integrata cu sistemul de management al camerelor de oaspeti si cu sistemul PMS (Property Management system) pentru a asigura un management global al cladirii pentru a dimunua costurile de folosinta si incrementa eficienta cladirii.
Solutie compatibila cu Oracle Fidelio/Opera, Infor, Protel, FlyHotel
Integrare cu alte solutii de access control decat cele nativ KNX, cum ar fi VingCard, Kaba, Salto
Integrare cu alte protocoale de automatizare: ModBus, BACnet, DALI, DMX, EnOcean, M-Bus
Integrare cu servere HTTP pentru schimbarea diferitelor informatii
Suport transmitere emailuri
Un alt punct forte al solutiei KNX de automatizare hoteliera este designul exceptional, fie ca vorbim de tastere si thermostat KNX, citioare de card folosite pentru controlul access, dar si in cazul senzorilor KNX de prezenta si calitate aer. Solutia de tastere KNX permite customizarea acestora in functie de cerintele clientului de la personalizarea icoanelor pana la gravarea siglei hotelului.