LOADING...

Solutie hoteliera

SOLUȚIE HOTELIERĂ EXPERIENȚĂ UNICĂ PENTRU CLIENȚI ȘI PERSONAL

Soluție hotelieră

Experiență unică pentru clienți și personal.

Soluția hoteliera de Building management sistem BMS-KNX este o soluție de automatizare menită să asigure clienților o experiență inedită de un impact excepțional și totodată să ofere personalului un dispozitiv puternic în gestionarea eficienta a clădirii.

Realizarea unui sistem de BMS-KNX oferă clienților toate facilitățile de care au nevoie, de la “mobile access” și “room service” până la controlul facil și intuitiv al comenzilor ce se găsesc în camera de hotel. Fie că se dorește controlul iluminatului, a draperiilor, a temperaturii și a ventilației din încăpere sau modificarea stării camerei (nu deranjați/curățenie/room service) clienții se vor bucura de o experiență confortabilă prin interacțiunea cu facilitățile și echipamentele disponibile: dispozitive mobile (smartphone / tableta din camera) sau tasterele multifunctionale KNX.

Implementarea unui astfel de sistem va aduce un confort sporit și un mediu cât mai curat prin folosirea senzorilor de calitate aer și integrarea acestora cu un sistem de tratare aer. Pe baza informațiilor provenite de la senzori, sistemul KNX va decide singur, în mod automat dacă și când este necesar aportul de aer proaspăt. Acest aport va fi realizat în concordanță cu cerința de temperatură și umiditate din încăperi.

Pe de altă parte, soluția de automatizare hotelieră oferă personalului administrativ cea mai puternică unealtă de control în gestionarea clădirii în cel mai eficient mod. Astfel, personalul are un control total prin vizualizarea tuturor funcțiilor implementate în clădire și poate interveni, dacă este cazul, pentru a îmbunătăți consumul de energie, calitate aer și nu numai:

 •  Iluminatul, încălzirea-răcirea și ventilația sunt controlate automat în funcție de prezența unei persoane în spațiu

 •  Sistem de alarmare în cazul lipsei “ prezență tensiune”

 • Sistem de alarmare în cazul unei detecții de inundație

 • Sistem de alarmare în cazul acționării butoanelor de panică sau în cazul în care geamurile rămân deschise pentru o perioadă mai lungă de timp

 • Scenarii și tipuri de vizualizări diferite în funcție de personal:

 • Personalul de curățenie va fi alarmat pe tableta corespunzătoare în momentul în care una dintre camere a fost trecută în modul de curățenie,

 • Personalul de la recepție are o vedere generală a întregii clădiri prin vizualizarea stării fiecărei camere sau gestionarea în ansamblu al întregului nivel pe ecranul unui computer aflat la recepție,

 • Personalul tehnic are în plus și informații suplimentare legate de parametrii echipamentelor și sistemelor instalate.

Generarea de rapoarte utile în exploatarea clădirii:

 • Raport evoluție temperatură în funcție de setpoint /cameră

 •  Raport control acces – crearea unui log cu tipurile de card folosite pentru deschiderea ușilor camerelor hoteliere (vizitator/staff/service)

 • Raport timp necesar pentru curățenie

 •  Sistem de alarmare la depășirea unui număr de ore de funcționare a diferitelor echipamente pentru schimbarea/curățarea filtrelor

Un alt element foarte important în viața de zi cu zi este economisirea energiei și controlul costurilor. Realizarea unui astfel de sistem KNX de detecție al ocupării spațiilor aduce prin implementarea funcției de “virtual holder” un control transparent și un confort evident. Soluția de detecție prezență va detecta momentul în care clienții sunt în cameră. Pe baza acestor informații, în mod automat toate sistemele devin active: de la pornirea scenariului de “Bine ați venit”, până la pornirea sistemului de iluminat, HVAC și prize. În momentul în care soluția detectează” lipsa prezență” toate aceste sisteme trec în mod automat în regim economic pentru optimizarea consumului de energie.

Soluția de automatizare nu doar că poate fi integrată, ci este necesar sa fie integrată cu sistemul de management al camerelor de oaspeți și cu sistemul PMS (Property Management System) pentru a asigura un management global al clădirii, pentru a diminua costurile de utilizare și îmbunătăți eficiența energetică a clădirii.

 • Soluție compatibilă cu Oracle Fidelio/Opera, Infor, Protel, FlyHotel

 • Integrare cu alte soluții de access control pe lângă cele native KNX, cum ar fi VingCard, Kaba, Salto

 • Integrare cu alte protocoale de automatizare: ModBus, BACnet, DALI, DMX, EnOcean, M-Bus

 • Integrare cu servere HTTP pentru schimbul de informații

 • Suport transmitere emailuri

Un alt punct forte al soluției KNX de automatizare hotelieră este designul excepțional, fie că vorbim de tastere și termostat KNX, cititoare de card folosite pentru controlul access, cat și în cazul senzorilor KNX de prezență și calitate aer. Soluția de taster KNX folosită permite personalizarea acestora în funcție de cerințele clientului, de la personalizarea icoanelor până la gravarea siglei hotelului.