LOADING...

Solutie birouri

Solutie birouri Building automation – Office buildings

Solutie birouri
Building automation – Office buildings

Solutia BMS-KNX permite automatizarea functilor cladirilor comerciale, a cladirilor de birouri, dar si cladirilor destinate publicului. Prin realizarea unei solutii de management automat a cladirii se garanteaza un control integrat, eficienta energetica si cresterea comfortului si sigurantei pentru utilizatori imbunatind in acest mod calitatea vietii. Reducerea consumului nu genereaza doar costuri reduse, reduce si impactului cladirii asupra mediului in beneficiul tuturor.
Pe zi ce trece cladire evolueaza – se doreste un comfort sporit, eficienta energetica cat mai ridicata, scalabilitate si securitate. In scopul realizarii dorintelor actuale solutia KNX va integra toate functiile cladirii:
Iluminat – solutia poate decide in mod automat pe baza senzorilor de prezenta comanda sistemului de iluminatul in functie de prezenta si nivelul constant de iluminare provenit din surse naturale. In acest mod sistemul KNX va mentine nivelul setat de luminozitate prin dimarea corpurilor de iluminat. Pe langa acest mod automat de functionare sistemul KNX va permite si controlul in mod manual (local sau centralizat), dar si definirea programelor orare de functionare. Implementare functilor de regla a temperaturii de culoare (cald/rece) a sistemului de iluminat in concordanta cu timpul zilei si a temperaturii naturale aduce un beneficiu sporit pentru persoanele ce folosesc cladirea.
HVAC – prin integrarea solutiei de incalzire/racire si ventilatie solutia de automatizare poate controla efficient atat in mod automat, cat si in mod manual aceste echipamente.
Solutia de control este bine sa fie upgratada cu un sistem de monitorizare a calitatii aerului. Sistemul de automatizare realizeaza controlul calitatii aerului pe baza informatiilor generate de senzorii KNX (CO2, umiditate, VOC, presiune, temperatura). In functie de aceste informatii sistemul KNX controleaza unitatile de tratare a aerului dar si sistemul de control al temperaturii.
Monitorizarea starii ferestrelor este foarte importanta atat din punct de vedere enegetic cat si din punct de vedere al securitatii. In functie de starea ferestrelor sistemul de control temperature/ventilatie isi schimba regimul de functionare. Semnalul de geam deschis poate furniza o alarma sau o informatie necesara in cazul in care se realizeaza integrarea cu sistemul de alarma.
Sistemele de umbrarire – automatizarea sistemelor de umbrarirea aduce un plus de comfort si eficienta energetica in utilizarea cladirii printr-un consum mai redus a surselor de iluminat si climatizare. Controlul poate fi realizat in mod automat – functii de umbrie automata cat si manual prin folosirea butoanelor locale si a visualizarii. Umbrirea automata a fatadelor se realizrea in stransa legatura cu informatiile legate de pozitia soarelui si pozitia geografica; informatii furnizate de statia meteo KNX.
Monitorizare energie electrica – fie ca vorbim de o cladire industriala, o cladire de birouri sau o cladire rezisdentiala solutiile de monitorizare a energiei electrice ofera un plus in eficientizarea consumurilor si controlul costurilor. In cazul in care solutia de monitorizare integreaza si o solutie de producere a energiei electrice (de ex. panouri fotovoltaice) solutia de automatizare poate realiza managementul consumatorilor cladirii in functie de nivelul de energei generata. Pe baza informatiilor provenite de la sistemul de management al energiei consumate se pot luat decizii referitoare la incarcarea sistemului, se pot realiza rapoarte si prognoze ale consumuluii pe diferite functiuni, dar si generarea alarmelor in cazul caderilor de tensiune sau a depasirii unei limite maxime admise de consum.
Sistem detectie inundatie – integrarea senzorilor de detectie apa in solutia de automatizare previne riscul unei inundatii. In cazul in care senzorii KNX detecteaza o scurgere de apa vor transmite aceasta alarma in sistem iar solutia de automatizare va comanda electrovana de inchidere apa.

Toate functionalitati cladirii in cazul in care nu sunt intgrate sub acceasi platforma devin sisteme greu de gestionat si nu pot fi tinute sub control. Pentru rezolvarea acestei probleme sistemul de automatizare KNX va permite integrarea si supervizarea acestor sisteme centralizat prin folosirea unor panouri de control cu o grafica intuitiva si usor de folosit. Pe langa control si vizulizarea starii cladirii centralizat solutia va permite si implementarea altor functii utile cum ar fi: scenarii si logici de functionare, loguri pentru diferite functionalitati, notificari in cazul alarmelor, rapoarte in timp real cu starea cladirii si eventuale alarme.