LOADING...

Solutie birouri

SOLUȚIE BIROURI AUTOMATIZARE CLĂDIRI - CLĂDIRE DE BIROURI

Soluție birouri

Automatizare clădiri – clădire de birouri

Azi, clădirile sunt din ce în ce mai complexe, cu foarte multe sisteme de instalații și care dacă nu sunt integrate sub aceeași platformă, devin dificil de gestionat. Soluția o reprezintă sistemul de automatizare în standard KNX care permite integrarea și supervizarea acestor sisteme centralizat, prin folosirea unor panouri de control cu o grafică intuitivă și ușor de folosit . Pe langa acest control integrat și vizualizare a stării clădirii, soluția permite de asemenea implementarea altor funcții utile cum ar fi: scenarii de funcționare, ”log-uri” pentru diferite funcționalități, notificări în cazul alarmelor, rapoarte în timp real cu starea clădirii și nu numai.

Soluția BMS KNX permite automatizarea funcțiilor de control a clădirilor comerciale, a clădirilor de birouri, cât și a clădirilor publice. Prin implementarea unei soluții de management automat al clădirii, se garantează un control integrat, eficiență energetică, creșterea confortului și a siguranței pentru utilizatori, îmbunătățind în acest mod calitatea vieții. Optimizarea consumului de energie prin reducerea acestuia, oferă de asemenea și o scădere al impactului clădirii asupra mediului înconjurător fiind în beneficiul tuturor.

Totodată, clădirile evoluează, dorindu-se un confort sporit, costuri energetice cât mai mici, scalabilitate și securitate. În scopul realizării cerințelor actuale, soluția KNX poate integra toate funcțiile de control al clădirii:

  • Iluminat – soluția poate decide în mod automat, pe baza senzorilor de prezență, comanda sistemului de iluminat în funcție de prezența și nivelul de iluminare provenit din surse naturale. În acest mod, sistemul KNX va menține nivelul dorit de luminozitate prin reglarea fluxului luminos al corpurilor de iluminat. Pe langa modul automat de funcționare, sistemul KNX permite controlul in mod manual (local de la taster și/sau centralizat printr-o interfață de vizualizare), cât și definirea programelor orare de funcționare. Implementarea funcțiilor de “reglaj a temperaturii de culoare” (cald/rece) al sistemului de iluminat în concordanță cu momentul din zi și al temperaturii de culoare naturale aduce un beneficiu sporit utilizatorilor clădirii.

  • HVAC – prin integrarea soluției de încălzire/răcire și ventilație, soluția de automatizare poate controla efficient în mod automat cât și în mod manual.

  • Soluțiile de control moderne integrează și sistemele de monitorizare a calității aerului. Astfel, sistemul de automatizare realizează controlul calității aerului pe baza informațiilor colectate de senzorii KNX (CO2, umiditate, VOC, presiune, temperatura), iar în funcție de aceste informații, se comandă unitățile de tratare al aerului, încălzire și răcire.

  • Monitorizarea stării ferestrelor este foarte importantă atât din punct de vedere energetic cât și din punct de vedere al securității. În funcție de starea ferestrelor (închis/deschis) sistemul de control temperatură/ventilație comută regimul de funcționare. Semnalul de geam deschis poate furniza o alarmă sau o informație necesară în cazul în care se realizează integrarea cu sistemul de alarmă efracție.

  • Sisteme de umbrire automatizarea sistemelor de umbrire aduce un plus de confort și eficiență energetică în utilizarea clădirii printr-un consum mai redus al surselor de iluminat și climatizare. Controlul poate fi realizat în mod automat cât și manual, prin folosirea butoanelor locale și al vizualizării. Umbrirea automată a fațadelor se realizează în strânsă concordanță cu informațiile legate de poziția geografică (GPS) a clădirii și poziția soarelui în funcție de oră (informații furnizate de stația meteo KNX)

  • Monitorizare energie electrică fie că este vorba de o clădire industrială, de birouri ori publică, soluțiile de monitorizare al energiei electrice oferă un plus în eficientizarea consumurilor și controlul costurilor. În cazul în care soluția de monitorizare integrează și o soluție de producere al energiei electrice (de exemplu: panouri fotovoltaice), soluția de automatizare poate realiza administrarea consumatorilor clădirii în funcție de nivelul energiei generate. Pe baza informațiilor provenite de la sistemul de administrare al energiei consumate, se pot luat decizii referitoare la încărcarea sistemului, se pot realiza rapoarte și prognoze ale consumului pe diferite funcțiuni. De asemenea, se pot genera alarme în momentul căderilor de tensiune sau al depășirii unei limite maxime admise de consum.

  • Sistem detectie inundație – integrarea senzorilor de detecție apa în soluția de automatizare previne riscul unei inundații. În cazul în care senzorii KNX detectează o scurgere de apa aceștia vor transmite alarma în sistem, iar soluția de automatizare va comanda electrovana de închidere apă și va transmite un mesaj pe soluția de vizualizare.