LOADING...

Solutie Ansambluri Rezidentiale

SOLUȚIE ANSAMBLURI REZIDENȚIALE COMPLEX REZIDENȚIAL - CLĂDIRE APARTAMENTE

Soluție ansambluri rezidențiale 

Complex rezidențial – clădire apartamente

Conceptul IntelligentBuildings:

 • Confort sporit

 • Simplitate în exploatare

 • Eficiență energetică

 • Soluții integrate complete

 • Design

Pentru un confort sporit și realizarea eficienței energetice IntelligentBuildings propune un sistem standardizat (standard KNX) pentru controlul funcțIilor clădirii/apartamentelor. Soluția de automatizare cuprinde cu succes următoarele funcții:

 • Control iluminat – indiferent de soluția aleasă de către beneficiar, fie ca vorbim de un control de tip on/off, dimabil, sau chiar cu reglaj de culoare, controlul soluțiilor de iluminat se va realiza foarte ușor atât în mod automat pe baza senzorilor de prezență și nivel de iluminare, cât și manual prin folosirea dispozitivelor fixe (tastere/ecrane de control) sau mobile.

 • Control temperatură – sistemul KNX permite atat controlul surselor de încălzire cât și a celor de răcire, folosind un singur termostat inteligent, echipament ce va decide în mod automat trecerea între regimul de încălzire și cel de răcire în funcție de temperatura măsurată și temperatura dorită.

 • Control jaluzele/draperii/perdele – automatizarea sistemelor de umbrire aduce un plus de confort și eficiență energetică putând fi realizat în mod automat ținând cont de informații legate de poziția soarelui și poziția geografică a clădirii (informații furnizate de stația meteo KNX) cât și manual prin folosirea butoanelor locale și a vizualizarii.

 • Senzori detecție inundație — Integrarea senzorilor de detecție apă în soluția de automatizare previne riscul unei inundații. În cazul în care senzorii KNX detectează o scurgere de apă, aceștia vor transmite o alarmă în sistem iar soluția de automatizare va comanda electrovana de închidere apă.

 • Soluție de vizualizare și control – soluția propusă oferă un confort sporit și complet, ce poate fi realizat atât local, cât și de la distanță prin folosirea dispozitivelor mobile. Soluția de vizualizare KNX este una ideală pentru gestionarea fiecărui subsistem din componența clădirii: iluminat, jaluzele/draperii, temperatură, controlul încăperilor, consumul de energie, interfonul, sistemul de irigație, camerele de securitate, sistemul de alarmă, muzică / video. Sistemul de vizualizare și control permite utilizatorilor să acționeze cu ușurință diferite scenarii și funcții complexe

 • Printre alte subsisteme ce se pot integra în soluția de control se numără:

a. Soluție videointerfon cu integrarea sistemului de supraveghere video

b. Soluție audio multiroom

c. Control circuite electrice (posibilitatea de a deconecta circuite electrice la scenariul “plecat de acasă”)