LOADING...

Hotel Mercure Timisoara

Hotel Mercure Timisoara

Hotel – Mercure Timisoara
Tehnologie implementata: KNX, NETx, ModBUS, DALI, DMX, VingCard by Assa Abloy, Opera by Fidelio, CasaTunes, web services
Echipamente: peste 400 de echipamente KNX, interfete DALI, controllere DMX, interfete ModBUS, module de intrari/iesiri, server vizualizare si control NETx (peste 5000 de puncte de date si peste 15000 adrese de group)
Functionalitati implementate: control iluminat (on-off/dimabil/rgbw – arhitectural), control temperature, control draperi, monitorizare stare ferestre/usi, solutie de economizor virtual, signalistica hoteliera (Do Not Disturb, Clean the room), controlul sistemului de ventilatie pe baza informatilor de calitate aer provenite de la senzori KNX, integrare centrala termica Hoval si chiller prin folosirea protocolului Modbus, solutie de audio multiroom, monitorizare semnale critice in functionarea cladirii (prezenta tensiune, alarme de la diferite echipamente si monitorizare permanenta a alarmei de incendiu).
Solutie de vizualizare si control: diferite tipuri de vizualizari intuitive in functie de nivelurile de access
– client — vizualizarea si controlul functilor din camera de cazare poate fi actionata din tableta prezenta in fiecare camera
– personal curatenie — personalul responsabil poate vizualiza statusul camerelor (clean/dnd/occupied/free) si va fi alarmat printr-o notificare pe tableta in momentul in care una dintre camere a fost trecuta in modul de curatenie; apleare rapida a scenarilor predefinite de start/stop curatenie
– personal restaurant — solutia de vizualizare permite verificarea clientilor ce servesc micul dejun; vizualizarea setarilor si modificarea acestora pentru zona de restaurant/bar – iluminat, temperatura, ventilatie, muzica
– personal receptie — vizualizarea si controlul intregului sistem; posibilitatea de a modifica foarte usor la cerintele clientilor setarile camerelor de cazare
– tehnic — vizualizarea si controlul intregului sistem; sistem vizualizarea alarmelor de sistem in vederea rezolvarii cat mai rapide a posibilului defect; vizualizarea de rapoarte

Mercure Hotel Timisoara utilizeaza tehnologia KNX in vederea asigurarii unei experinete inedite si un comfort exceptional clientilor, dar tot odata ofera personalului un dispozitiv puternic in gestionarea cladirii.
Solutia BMS-KNX ofera clientilor toate facilitatile de care au nevoie, de la “mobile access” si “room service” pana la controlul facil si intuitiv a comenzilor ce se gasesc in camera de hotel. Fie ca se doreste controlul iluminatului, a draperiilor, a temperaturii si a ventilatiei din incapere sau modificare starii camerei (nu deranjati/curatenie/room service) clienti se vor bucura de o experienta confortabila prin interactiunea cu facilitatile si echipamentele disponibile: dispozitive mobile (smartphone / tableta din camera) sau tasterele multifunctionale KNX.
Integrarea solutiei de control access (VingCard Door Lock), a sistemului de PMS (Opera by Fidelio), a sistemului audio, dar si a sistemului de HVAC a fost realizata intr-o succesiune complexa pentru a obtine o eficienta energetica fara a afecta comfortul. Softwareul de management al cladirii care permite controlul și monitorizarea a peste 5.000 de puncte de date.
Sistemul BMS este responsabil in acest mod pentru controlul si monitorizarea cladirii, gestionarea raportarilor si a alarmelor.
Guest Rooms – Comfort+
Fiecare camera este echipata cu dispozitive KNX care permit clientilor un control facil al utilitatilor: setarea luminilor, a pozitiei draperilor, reglajul temperaturii si transmiterea semnalelor hoteliere – Nu deranati / Curatenie.
Pentru un confort sporit, fiecare camera este echipata cu o tableta utilizat pentru vizualizarea / controlul tuturor functiilor camerei si afisarea altor informati utile (atractii în oraș, numere de taxi, meniu restaurant si bar …)
Sistem de economizor virtual; solutie bazata pe senzori de prezenta care detecteaza automat daca camera este ocupata sau nu
Controlul calitatii aerului si a debitului efectuat prin automatizarea unitatilor de volum variabil de aer
Guest rooms – energy saving
Sistemul de iluminatul, incalzirea/racirea, ventilatia sunt controlate in functie:
Statusul camerei (rezervata/ocupata/neocupata)
Prezenta in camera – informatie provenita de la sistemul de economizor virtual – solutie bazata pe senzorii de prezenta
Pozitia geamurilor (deschis/inchis)
Aerul curat este furnizat de unitatea de tratare a aerului find controlat prin sistemul KNX, iar nivelul de ventilatie este modificat automat pe baza informatiilor furnizate de sistemul detectie prezenta (ocupat / neocupat).
Integrarea cu Micros Fidelio, sistemul VingCard completeaza sistemul de management al cladirii si permite realizarea scenarilor complexe: pe baza semnalului de check-in de la sistemul de management hotelier (Opera by Fidelio) se vor comanda automat diferite actiuni precum aprinderea luminii sau trecerea la modul confort pentru Sistemul de HVAC fara a fi necesara interventia personalului hotelier.

Common areas – Lobby, Meeting rooms, Restaurant and bar
Integrarea senzorilor True Presence Multisensor KNX, echipamente echipate cu 7 senzori pentru cladiri inteligente (prezenta, luminozitate, temperature si umiditate a camerei, calitate a aerului, compusi organici volatili si CO2), realizeaza in mod automat reglajul fluxului de lumina prin controlul sistemului de iluminat , dar ofera si informatii esentiale in vedera realizarii ambiantei necesare. Pe baza informatiilor se realizeaza controlul temperaturii, a calitatii aerului pentru a mentine mediul curat.
Controlul luminilor DMX RGB utilizate pentru iluminatul arhitectural face parte din sistemul de BMS, permitand astfel un control facil.
Sistemul audio multiroom este integrat în software-ul BMS pentru o interactiune si un control usor
Vizualizarea este implementata astfel la o scara larga cu instrumente de gestionare puternice si dispozitive KNX ce permit controlul facil.
Reports and alarms management
Solutie de automatizare hoteliera ofera pesonalului administrativ cea mai puternica unealta in gestionarea cladirii in cel mai efficient mod. In acest mod personalul va avea un control total si va putea vizualiza toate functille implementate in cladire in vedera imbunatatirii eficientei energetice:
Sistem de alarmare in cazul lipsei de prezenta tensiune
Sistem de alarmare in cazul unei detectii unei avarii provenite de la diferite echipamente
Sistem de alarmare in cazul actionarii butoanelor de panica sau in cazul in care geamurile raman deschise pentru o perioada mai lunga de timp
Vizualizarea starii fiecarei camerd sau gestionarea de ansamblu a intregului nivel
Generarea de raporturi utile in explotarea cladirii
Raport evolutie temperatura vs setpoint /camera
Raport control acces – crearea unui log cu tipurile de card folosite pentru deschiderea usilor de la camerele hoteliere (guest/staff/service)
Raport timp necesar pentru curatenie