LOADING...

Control temperatura

Control temperatura

Integrarea soluției de reglaj temperatură aduce un confort sporit dar și o eficiență energetică. Sistemul KNX permite atât controlul surselor de încălzire cât și a celor de răcire, folosind un singur termostat inteligent. Termostatele KNX permit comutarea automată între regimul de încălzire și cel de răcire în funcție de temperatura măsurată și de temperatura dorită. Prin folosirea modurilor de lucru ale termostatului (comfort/standby/economy) dar și prin integrarea soluțiilor de ventilație și a stării gemurilor, sistemul oferă o optimizare al consumurilor de energie. De exemplu sistemul de răcire și cel de ventilație trec în stare ‘oprit’ în cazul detecției unui geam deschis. În momentul închiderii geamului, sistemul de răcire/ventilație revine în parametrii inițiali.

Modurile de lucru ale termostatului pot fi stabilite pe baza programelor orare, a prezenței în spațiile respective (prezența generată de senzorii KNX) sau prin actionarea butoanelor locale și a soluției de vizualizare.

Sistemul KNX poate controla toate tipurile de încălzire/răcire precum: incălzire prin pardoseala cu apă, electrică, prin panouri în infraroșu precum și răcirea atât pasivă cât și activă (sisteme de aer condiționat, VRV, ventiloconvectoare, și nu numai).